Wat eten we vandaag?

Wat eten we vandaag?

Na alle feestdagen waarin we anders aten dan normaal had ik vandaag heel veel zin in groente! 
Veel groente! Misschien herken je het wel ;-) Ik had ook wel zin in iets warms, dus een maaltijdsalade viel af. Maar het werd Chili con carne, mét ananas, rijst, wat nachochips en een salade erbij. Héérlijk! 
En met de kruiden van Santa Maria heel makkelijk klaar te maken.

Wat heb je nodig?


  • 500 gram gehakt
  • 1 zakje Santa Maria Chili Con Carne Seasening Mix
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 400 ml gezeefde tomaten
  • 400 gr bruine bonen
Ik voegde nog extra toe:
  • een blikje ananas in stukjes
  • witte rijst
  • nachochips

Bereiding

  • Verhit de olie in de koekenpan en fruit de ui. Toen ik wilde gaan koken kwam ik erachter dat we alleen nog zonnebloemolie in huis hadden. En geen olijfolie meer. Dus heb ik een theelepel zonnebloemolie gebruikt in plaats van een eetlepel olijfolie. 
  • Voeg het gehakt toe en bak het mooi bruin.


  • Ondertussen kookte ik de rijst




  • Voeg de Chili Con Carne Seasoning Mix, de gezeefde tomaten en de bonen toe.
  • Roer goed en laat 5 minuten sudderen zonder deksel.

     Ik voegde hier ook de ananas toe.



En als de rijst gaar is kun je alles op de bord scheppen.
Ik maakte er nog een salade bij van rucola, cherrietomaatjes en pijnboompitten.




Het was heerlijk!!





Reacties